Grafische prijs voor Daisy van der Genugten

Grafische prijs voor Daisy van der Genugten

Winnares Daisy van der Genugten samen met voorzitter Henk Michels van de Johannes Hendrik Meijerstichting. (Foto: Peter de Vries/Ma).

Daisy van der Genugten uit Hoorn is tijdens haar diplomering op het Media College in Amsterdam uitgeroepen tot de winnaar van de Johannes Hendrik Meijerprijs, voor de "meest veelbelovende student in het grafisch mbo onderwijs".

Daisy van der Genugten uit Hoorn is tijdens haar diplomering op het Media College in Amsterdam uitgeroepen tot de winnaar van de Johannes Hendrik Meijerprijs, voor de “meest veelbelovende student in het grafisch mbo onderwijs”.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een talentvolle student op voorwaarde dat de winnaar na de opleiding verder gaat studeren in het grafisch onderwijs. Met een hbo-vervolgstudie Grafisch Vormgeven aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Breda, voldoet de 21-jarige Hoornse aan die voorwaarde, net als vier andere kandidaten voor de prijs.

Nes-theaters
Bij het toekennen van de prijs telt vooral “het continue hoge niveau van vormgeven” dat Daisy het hele jaar heeft getoond, zo stelt docent Peter de Vries. “Met als absoluut hoogtepunt haar huisstijl en posterontwerp voor de Nes-theaters.”

Stimuleren
De jaarlijks uit te geven prijs voor de meest talentvolle student een initiatief van de Johannes Hendrik Meijer Stichting, die met fondsen uit de nalatenschap van deze grafisch ondernemer uit Haarlem tot doel heeft om het grafisch onderwijs te stimuleren. Daisy prijst zich gelukkig met de eer en aandacht, plus 3500 euro die bij de toekenning van de stimuleringsprijs hoort.

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) leidt op voor werk in uiteenlopende media: van media- en game-ontwikkelaar, filmacteur of signmaker tot audiovisueel vormgever.