Pizzabezorgster met geweld van portemonnee beroofd in Hoorn

Pizzabezorgster met geweld van portemonnee beroofd in Hoorn
- Foto: ANP XTRA/Koen Suyk

HOORN - Een 22-jarige pizzabezorgster is vrijdagavond slachtoffer geworden van een straatroof op de Kap in Hoorn. De twee daders zijn nog voortvluchtig.

HOORN – Een 22-jarige pizzabezorgster is vrijdagavond slachtoffer geworden van een straatroof op de Kap in Hoorn. De twee daders zijn nog voortvluchtig.

Het slachtoffer had rond 19.15 uur een aantal pizza’s bezorgd op de Kap, toen zij terugliep naar haar auto. Twee mannen op een scooter kwamen op dat moment vanaf het fietspad aanrijden.

Het tweetal vroeg haar eerst om pizza en daarna om haar geld. Toen de vrouw zei dat ze dat niet bij zich had, duwde één van de mannen haar met grof geweld tegen het voertuig aan. De andere man zocht naar geld, maar vond niets.

De daders gingen er uiteindelijk met de portemonnee van het slachtoffer vandoor. Zij reden op een zwarte Zip bromscooter, die niet voorzien was van een kentekenplaat.

Dader 1 is een licht getinte man van tussen de achttien en twintig jaar oud, en circa 1.80 meter lang. Hij sprak met een accent en droeg een dikke zwarte jas met bontkraag, een zwarte joggingbroek en zwarte, glimmende schoenen.

Dader 2 is een donkere man van tussen de twintig en 25 jaar oud met een lengte van 1.70 meter. Hij had een stoppelbaardje en sprak eveneens met een accent. Hij droeg een zwarte jas, capuchon en een donkere spijkerbroek.

De politie zoekt getuigen.